Skalrejer med kartoffelsalat og hasselback gulerødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramgulerødder
  •  olivenolie
  • 1400 gramkartofler
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 15 stkcherrytomater
  • 120 grampesto
  • 200 gramstore skalrejer
  • 1 stkhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Skalrejer med kartoffelsalat og hasselback gulerødder

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Store skalrejer, eller tigerrejer, er virkelig lækre - og selvom de ikke hører til de billigste fisk på kajen, findes de ofte på tilbud i frostboksen. Her har vi serveret rejerne med kartoffelsalat vendt i persillepesto, tomater og friske ærter. Og hasselback gulerødder, som er en god og anderledes måde at servere gulerødder på. Husk at gemme halvdelen af kartoflerne til i morgen.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramgulerødder
  •  olivenolie
  • 1400 gramkartofler
  • 200 gramfriske eller frosne ærter
  • 15 stkcherrytomater
  • 120 grampesto
  • 200 gramstore skalrejer
  • 1 stkhvidløg
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 stkgroft flute
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft.

2. Skræl gulerødderne og læg dem på et rent køkkenbord med et ca. 1 cm tykt skærebræt på hver sin side. Skær nu riller i gulerødderne, til kniven rammer skærebrætterne. Så undgår du at skære helt igennem. Læg gulerødderne i et ovnfast fad og hæld lidt olivenolie, salt og peber over. Bag dem til de er gyldne - det tager ca. 25 minutter.

3. Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i en gryde med saltet vand. Det tager ca. 15 minutter. Pas på, de ikke får for meget. Husk at tage halvdelen fra og opbevar dem i køleskabet til stegte kartofler dagen derpå.

4. Bælg ærterne eller hæld kogende vand over de frosne ærter, til de er tøet op. Skyl tomaterne og skær dem i halve. Vend hele molevitten sammen med pestoen, og smag til med salt og peber.

5. Alt efter temperament og tålmodighed hos store og små, kan du enten pille rejerne inden stegning eller pille dem ved bordet - det er ret hyggeligt. Pres hvidløget og steg det i lidt olivenolie på en pande sammen med rejerne, til de bliver lyserøde og er gennemstegte men endelige ikke tørstegte! Hæld lidt presset citronsaft udover de færdige rejer.

6. Lun flutet og server rejerne med kartoffelsalaten. Velbekomme!

Tip

Hvis du har lidt ekstra tid i køkkenet, så passer vores persillepesto super godt til kartoffelsalaten. Klik på kokkehuen, så får du opskriften. Og husk så, at der er beregnet dobbelt så mange kartofler i ingredienslisten. Halvdelen skal bruges til stegte kartofler til <b><a data-recipe="386166" href="https://mambeno.dk/opskrifter/kyllingfilet-med-raastegte-kartofler-og-blomkaalsalat/">i morgen.</a></b>

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre