Kyllingefrikadeller, med rosenkål og mangochutney

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1.5 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 300 gramrosenkål
  • 2 stkgranatæbler
  • 1 stkmango
  •  akaciehonning
  • 1 stkøkologisk citron
  •  mangochutney
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Kyllingefrikadeller, med rosenkål og mangochutney

I samarbejde med

4.8, Mambeno-favorit!

Kyllingefrikadeller er et sikkert hit hos Mambeno! Til gengæld er rosenkål noget, som deler vandene. Derfor har vi peppet dem op med lidt mango og granatæblekerner, så de smager super lækkert! Vi har serveret retten med mangochutney og kartofler. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 pottepersille
  • 400 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 0.5 dlmælk
  • 1.5 spskhvedemel
  • 1 tsksalt
  • 300 gramrosenkål
  • 2 stkgranatæbler
  • 1 stkmango
  •  akaciehonning
  • 1 stkøkologisk citron
  •  mangochutney
  •  smør
  •  olivenolie
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne og steg dem evt. hurtigt i lidt olivenolie på en pande, når de er færdigkogte. Så får de en smuk gylden overflade.

2. Hak løg, hvidløg og skyllet persille fint i en minihakker eller foodprocessor. Rør løgblandingen sammen med hakket kylling, æg, mælk, hvedemel, salt og peber. Rør det hele godt sammen, til du har en fast fars. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis farsen er for fugtig. Er du i tvivl om krydringen, kan du stege en lille prøvedelle på en pande.

3. Steg frikadellerne i en blanding af smør og olivenolie, til de er gyldne. Imens dellerne hygger sig på panden, kan du begynde på salaten.

4. Vask rosenkålene, fjern det nederste af stokken og skær kålene i halve. Halver granatæblet og bank med en grydeske på skallen, mens du holder den over en skål, og pil kernerne ud. Har du købt rensede granatæblekerner, giver det vist sig selv! Skræl mangoen og skær den i tern.

5. Steg rosenkålene i lidt smør i ca. 5 minutter. Tilsæt honning, sving en tur eller to rundt på panden og lad rosenkålene køle af på en tallerken. Bland herefter de små grønne banditter med mango og granatæblekerner og vend med lidt revet citronskal og citronsaft. Smag til med salt og peber.

6. Server dellerne med kartofler, rosenkålssalat og mangochutney til at dyppe i. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn pille granatæblekerne ud af skallen, hvis du bruger hele granatæbler. Men husk for en vis herres skyld et forklæde! Kernerne afgiver en del farve, for nu at sige det på jysk..!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre