Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
40 min
Ventetid
60+ min
Chokolademosse er og bliver bare en dessertklassiker. Og det er der en grund til! Den søde og luftige mousse smager fantastisk og er slet ikke svær at lave. Her får du den klassiske opskrift. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 150 grammørk chokolade
- 30 gramsmør
- 1.5 dlpiskefløde
- 80 grampasteuriserede æggeblommer
- 80 gramsukker
- 120 grampasteuriserede æggehvider
Fremgangsmåde
1
Hak chokoladen groft. Smelt den over et vandbad sammen med smørret ved at placere en glas- eller metaleskål i en gryde med simrende vand, uden skålen rammer bunden. Du kan også give smør og chokolade 30 sekunder i mikroovnen i en glasskål på mellemste effekttrin. Rør i skålen og varm videre i endnu 30 sekunder. Fortsæt til massen er smeltet.2
Pisk flødeskummet stift i en skål men ikke så meget, at det skiller.3
Pisk æggeblommer og sukker sammen i en anden skål, så det bliver luftigt og hvidt. Pisk æggehviderne stive i en.. trejde (!) skål. "Skååål"!4
Når chokoladeblandingen er kølet lidt af men stadig er flydende, blander du den med de piskede æggeblommer. Vend herefter æggehviderne i og til sidst flødeskummet. Brug f.eks. en dejskraber.5
Fordel moussen i 6-8 glas og sæt dem på køl i ca. 5 timer - eller natten over.6
Så må der endelig guffes. Jubii og velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske flødeskum - og æggehvider med sukker.