Lækker vegetartærte med hytteost

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  •  bagepapir
  • Fyld
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 75 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 200 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 20 stkcherrytomater
  •  peber
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkappelsin
  • 100 gramrosiner
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lækker vegetartærte med hytteost

I samarbejde med

4.2, Mambeno-favorit!

Vi lover! Du kommer ikke til at savne kødet i denne tærte. Den smager virkelig godt, og er fyldt med lutter gode sager. Bl.a. hytteost og masser af grøntsager. Vi har serveret tærten med en grøn salat - og har du andre grøntsager i køleskabet, bruger du bare dem. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Tærtedej
  • 100 gramhvedemel
  • 75 gramgrahamsmel
  • 25 gramhavregryn
  • 1 tsksalt
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.75 dlkoldt vand
  •  bagepapir
  • Fyld
  • 4 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 200 gramhytteost
  • 75 gramrevet ost
  • 1 tsksalt
  • 200 gramgulerødder
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 20 stkcherrytomater
  •  peber
  • Salat
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkappelsin
  • 100 gramrosiner

Fremgangsmåde

Tærtedej

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Bland alle ingredienserne til dejen sammen i en skål og ælt det hele godt, til du har en fast og smidig dej. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - eller på et meldækket bord, så den er stor nok til at dække tærteformen.

2. Læg dejen i en smurt tærteform - den skal hænge lidt udover kanten. Prik bunden hist og her med en gaffel, så bobler den ikke op. Bag tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den herefter ud.

Fyld

3. Bland æg, mælk, hytteost, revet ost og salt sammen i en skål. Gem lidt ost til topping. Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Rens og skyl champignonerne og skær dem i halve. Rens og skyl peberfrugterne og skær dem i tern. Skyl cherrytomaterne og skær dem i halve.

4. Steg champignoner og gulerødderne i lidt olivenolie på en pande i et par minutter - husk at krydre med salt og peber. Hæld væden fra grøntsagerne og fordel dem på tærtebunden sammen med peberfrugter og cherrytomater. Hæld til sidst æggeblandingen over og top med revet ost.

5. Bag i ca. 30 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk, gylden overflade. Lav imens en hurtig salat af skyllede salatblade, appelsin i mundrette bidder og rosiner.

6. Velbekomme!

Tip

Det er virkelig nemt at lave tærtedejen - det tager fem minutter. Men du kan også sagtens købe den færdig. Husk blot at justere din indkøbsliste.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre