Lækre boller med krydderurter og hvidløg

Ingredienser

Retten kan fryses

( Ca. 18 styk )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 200 gramgrahamsmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 3 spskpesto
  •  solsikkekerner
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Lækre boller med krydderurter og hvidløg

I samarbejde med

4.3, Mambeno-favorit!

Lækre fuldkornsboller med hvidløgsolie - og toppet med krydderurter, pesto og kerner. De er perfekte som eftermiddagssnack, til en dampenede varm suppe eller noget helt tredje. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 200 gramgrahamsmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 1 fedhvidløg
  • 0.5 dlolivenolie
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 3 spskpesto
  •  solsikkekerner

Fremgangsmåde

1. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål og tilsæt gær. Rør, til gæren er opløst.

2. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og salt og ælt dejen til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel hvis dejen klistrer.

3. Del dejen i 18 stykker og form dem til boller. Sæt dem i et ovnfast fad med ca. 1 cm afstand.

4. Pres hvidløget i en skål og bland sammen med olivenolie. Pensl bollerne med hvidløgsolien.

5. Hak basilikum og solsikkekerner og drys og pensl bollerne med urter, kerner og pesto, som du bedst kan lide det.

6. Lad bollerne hæve lunt og tildækket i ca. 30 minutter og opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.

7. Bag bollerne i ovnen til de er smukt gyldne.

8. Så er der serveret!

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad din børn røre den første del af dejen  - indtil deres muller ikke kan mere. De er selvfølgelig også klart de bedste til at drysse topping på bollerne!


Du kan i øvrigt sagtens erstatte solsikkekerner med andre kerner eller frø, du lige har på lager.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre