Lækre kajboller til fødselsdagen

Ingredienser

( 16 styks )

  • 50 gramsmør
  • 1 dlkogt vand
  • 2 dlvand
  • 1 dlyoghurt
  • 2 spskakaciehonning*
  • 25 gramgær
  • 0.5 tsksalt
  • 1 spskgrøn frugtfarve
  • 1 tskvanillesukker
  • 0.5 spskstødt kanel
  • 750 gramhvedemel
  •  flormelis
  •  rosiner*
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De er super sjove de her Kaj-boller og perfekte til børnefødselsdagen! De er dejligt "svampede" og smager af både kanel og vanillesukker. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skær smørret i små stykker og smelt det i en gryde eller i mikroovnen. Bland koldt og varmt vand sammen i en skål og tilsæt smeltet smør, yoghurt og akaciehonning. Smuldr gæren i og rør godt, til det er opløst og tilsæt herefter salt.

2. Tilsæt nu frugtfarven. Og hvis du synes, den skal være mere grøn, så tilsætter du bare lidt flere dråber.

3. Bland vanillesukker, kanel og hvedemel sammen og rør det sammen med smørblandingen.

4. Nu skal dejen gerne være blød og lidt fedtet - men ikke hænge fast i fingrene. I så fald skal du tilsætte en lille smule mere mel lidt efter lidt - men pas på ikke at tilsætte for meget, så bliver bollerne tørre.

5. Form dejen til runde boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk bollerne til med et rent viskestykke og lad dem hæve i 30-45 minutter.

6. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft og bag bollerne i ca. 20 minutter, til de lyder hule, når du banker på dem i bunden - så er de nemlig færdige!

7. Lad bollerne køle af og rør imens lidt glasur sammen af flormelis og et par dråber kogende vand. Lav to øjne på hver bolle og sætte rosiner på som pupiller.

8. Bollerne kan smovses med smør, ost eller andet pålæg. Og nå ja, Nutella er der vist også noget der hedder..!

9. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at komme ingredienserne i røreskålen. De synes helt sikkert også, at det er sjovt at komme frugtfarven i og lave øjnene på bollerne.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre