Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
20 min
0 min
Klatkager er super nemme at lave og lækre som både dessert og en lidt syndig snack. Her laver vi klatkager af risengrød, men du kan sagtens lave opskriften med andre grødrester. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 300 gramkold risengrød
- 1 stkæg
- 1.5 spsksukker
- 1 tskvaniljesukker
- 0.5 stkøkologisk citron
- 1.5 spskhvedemel
- smør
- æblekompot
Fremgangsmåde
1
Rør risengrød, æg, sukker, vaniljesukker og revet citronskal sammen i en skål. Tilsæt mel og rør det hele godt sammen til en samlet masse.2
Steg klatkagerne i smør ved middel varme på en sliplet-pande. Der kan være 3 - 4 styks på en pande.3
Servér klatkagerne med vores æblekompot eller hvad du nu bedst kan lide som tilbehør.4
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn rive citronskallen i dejen og røre dejen sammen - derudover er de helst sikkert de bedste til at prøvesmage den første klatkage fra panden!