Risengrød med æblekompot og honningristede valnødder

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  salt
  • Æblekompot
  • 4 stkæbler
  • 1 dlvand
  • 1 tskvaniljesukker
  • 2 tskstødt kanel
  • 50 gramsukker
  • Tilbehør
  • 100 gramvalnødder
  • 2 spskakaciehonning
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Risengrød med æblekompot og honningristede valnødder

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Her hos Mambeno ELSKER vi risengrød og glæder os hvert år til december, hvor vi endelig kan lave en ny variation. Her har vi toppet den klassiske risengrød med æblekompot og honningristede valnødder. Det er super lækkert! God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • Risengrød
  • 2 dlvand
  • 200 gramgrødris
  • 12 dlmælk
  •  salt
  • Æblekompot
  • 4 stkæbler
  • 1 dlvand
  • 1 tskvaniljesukker
  • 2 tskstødt kanel
  • 50 gramsukker
  • Tilbehør
  • 100 gramvalnødder
  • 2 spskakaciehonning
  •  rød saftevand
  •  hvidtøl

Fremgangsmåde

Risengrød

1. Bring vandet i kog i en gryde ved middel varme. Tilsæt grødris og rør godt i et par minutter. Tilsæt mælken og rør jævnligt, indtil grøden koger. Skru ned for varmen og læg låg på. Lad grøden simre i ca. 35-40 minutter, indtil den har den ønskede konsistens. Smag til med salt.

Æblekompot

2. Imens grøden koger, laver du kompotten. Skræl æbler og fjern kernerne. Skær herefter æblerne i tern.

3. Bring æblerne i kog i en gryde sammen med vand, vaniljesukker, kanel og sukker og lad det simre, indtil grøden er færdig. Husk at røre undervejs og sørg for, at gryden ikke koger tør. Tilsæt i så fald en smule mere vand. Når kompotten er kogt ud, smager du den til med lidt salt og evt. mere sukker, hvis du synes.

Tilbehør

4. Rist valnødderne på en tør pande. Når de har taget lidt farve, slukker du for varmen og vender dem med honning. Læg dem på lidt bagepapir eller en kold tallerken.

5. Server grøden med kompot og honningristede valnødder på toppen. Og husk selvfølgelig rød saftevand og hvidtøl til! Velbekomme!

Tip

Gem lidt risengrød, så du kan lave lækre klatkager som dessert dagen derpå - eller til ungernes madpakker.


Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn røre rundt i risengrød, så den ikke brænder på - det er en super vigtig og betroet opgave! De kan også skære æblerne i tern og være med til at hælde honning over valnødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre