Lækre muffins med oksekød og æg

Ingredienser

( Ca. 24 styk )

  • 4 dlkoldt vand
  • 1 dlkogende vand
  • 25 gramgær
  • 2 spakolivenolie
  • 200 gramrugmel
  • 500 gramhvedemel
  • 2 tsksalt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 200 gramhakket oksekød
  • 1 spsktørret oregano eller timian
  • 4 stkæg
  • 200 gramtomatsauce til pizza
  • 100 gramrevet ost
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De lækreste muffins med hakket oksekød og æg, som giver en blød og lækker konsistens. De er perfekte i madpakken eller som snacks til faldende blodsukker i ulvetimen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Bland koldt og kogende vand sammen i en skål sammen med gær og olie. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt og ælt dejen, til den er smidig. Tilsæt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Lad dejen hæve i den tid, du gør resten klar - ca. 15 minutter.

3. Skyl og skær peberfrugten i små tern. Rør kødet sammen med lidt salt og oregano eller timian. Pisk æggene sammen. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, når du har rørt ved æg og råt kød.

4. Drys lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 0.5 cm. Find noget rundt med en diameter på 10-15 cm - f.eks. et stort glas eller en tom (og ren) dåse hakkede tomater - eller endnu bedre runde kageudstikkere.

5. Tryk cirkler ud af dejen og læg den i en muffinform. Dejen må godt brede sig lidt udover kanten.

6. Læg ca. 0.5 spsk pizzasauce i hver muffin sammen med lidt hakket oksekød og peberfrugt og fordel til sidst pisket æg over hver muffin. Drys med ost og bag dem ca. 20 minutter.

7. Så må der guffes - velbekomme!

Tip

Opgaver til børnene: Lad dine børn være med til at skære peberfrugterne i tern. De kan også piske æg og fordele det i muffinsformene, ligesom de kan toppe med revet ost.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre