Lækre og luftige koldhævede boller med ølandshvede - uden surdej

Ingredienser

( Ca. 18 styk )

  • 2.5 dlymer
  • 0.5 spskakaciehonning*
  • 4 dlvand
  • 15 gramgær
  • 0.5 spsksalt
  • 400 gramhvedemel
  • 220 gramølandshvedemel
  • 100 gramhavregryn
  •  husholdningsfilm
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Nybagte boller en weekendmorgen er noget af det bedste og koldhævede boller er ekstra nemme om morgenen, da du har gjort det meste af arbejdet dagen inden. Opskriften er med en blanding af ølandshvede, havregryn og hvedemel. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Rør ymer, honning og vand sammen og rør gær ud i vandet til det er opløst. Tilsæt salt, hvedemel, ølandshvedemel og havregryn. Det er vigtigt, at dejen får en god tur i røremaskinen på fuldt blus - rør dejen sammen i hvert fald 12 minutter og måske endda lige to minutter mere. Det giver brødet luftbobler og saftig krumme.

2. Stil enten dejen i køleskabet eller et andet køligt sted, dækket med husholdningsfilm.

3. Næste morgen. Tænd ovnen på 250 grader varmluft.

4. Start med at drysse mel ud på et bord og hæld forsigtigt dejen ud på det meldryssede bord. Hvis du har en bagespatel, så skær boller med den eller klip dem med en saks. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bollerne i ovnen i ca. 12-15 minutter, eller til de er smukt gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på dem i bunden.

5. Server bollerne lune eller kolde med marmelade, ost, smør elller hvad du bedst kan lide på dine boller. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn hælde mel i skålen. De kan også tage tid på, hvor lang tid røremaskinen kører.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre