Laks med hollandaisesauce, kartofler og kogte bønner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 400 gramfersk laks
  •  hollandaisesauce
  • 500 gramfrosne bønner
  • 1 stkcitron
  • 1 pottedild
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en vaskeægte fiske-klassiker, og den smager SÅ godt! Stegt laks med små kartofler, hollandaisesauce, kogte bønner, citron og dild. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skrub og rens kartoflerne og kog dem i rigeligt med saltet vand.

2. Krydr laksefileterne med salt og peber. Steg laksen i fem minutter på skindsiden i lidt olivenolie på en pande. Vend den herefter forsigtigt og steg den færdig på den anden side. Den er stegt perfekt, når den skiller i lameller, når du trykker let på den med en gaffel.

3. Tilbered hollandaisesaucen efter anvisningen på pakken eller tryk på kokkehuen for at lave din egen.

4. Giv bønnerne et hurtigt opkog i saltet vand i fem minutter.

5. Server den lækre laks med kartofler, hollandaisesauce, bønner og citronskiver og dild som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne. De kan også skære citronen i både. Fisk kan desværre være en lidt dyr fornøjelse i Danmark. Vi har brugt 400 gram laks til to voksne og to børn, hvilket ca. svarer til en filet pr. person. Er I mere sultne, så køb lidt mere laks - eller lun et ekstra flute og servér gnavergrønt som tilbehør.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre