Laksefad med aubergine, tomater og mandler. Hertil sprøde røsti.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkøkologisk lime
  • 200 gramcherrytomater
  • 3 fedhvidløg
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 50 grammandler
  • 400 gramlaksefileter
  • 600 grambagekartofler
  • 2 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laksefad med aubergine, tomater og mandler. Hertil sprøde røsti.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Her har vi lavet et lækkert laksefad med en bund af auberginer, tomater og mandler. Vi serverer det med lækre røstis. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkøkologisk lime
  • 200 gramcherrytomater
  • 3 fedhvidløg
  • 2.5 dlkaffefløde
  • 50 grammandler
  • 400 gramlaksefileter
  • 600 grambagekartofler
  • 2 stkæg
  • 2 spskhvedemel
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Skyl aubergine, lime og cherrytomater. Skær auberginen i tern, halver tomaterne og skær limen i skiver. Pil skrællen af hvidløgene og halver dem.

3. Kom det hele i et ildfast fad og hæld fløde over. Krydr med salt og peber og bag det 10 minutter i ovnen. Hak mandlerne groft og gem dem til senere.

4. Tag fadet ud af ovnen efter ca. 10 minutter og læg laksen oven på grøntsagerne. Top med de hakkede mandler. Bag yderligere i 15-20 minutter. Laksen er færdig, når den deler sig i lameller, når du trykker på den med en gaffel.

5. Lav imens de lækre røsti. Skræl kartoflerne og riv dem groft - enten på et rivejern eller i en foodprocessor, hvis det skal gå ekstra hurtigt.

6. Klem så meget væske ud af kartoflerne som du kan. Rør kartoflerne sammen med æg, hvedemel og lidt salt og peber.

7. Smelt en god klat smør og lidt olivenolie på en pande og form fine røsti med hænderne. Klem igen væde ud af kartoffelblandingen. Steg dem til de har fået en fin lysebrun farve på begge sider - de skal ikke være gennemstegte. Vær forsigtig når du vender dem.

8. Læg røstiene på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem færdige i ovnen sammen med laksefadet - det tager ca. 10 minutter.

9. Server laksefadet med de sprøde røsti. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne og rive dem.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre