Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
35 min
Laks er en god fisk til knapt så trænede fiskeganer - f.eks. hos familiens yngste. Her har vi bagt laksen i ovnen sammen med porre og gulerødder og serveret med salat og dilddressing som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramkartofler
- 500 gramgulerødder
- 2 stkporre
- salat efter eget valg
- 150 gramedamamebønner
- 150 gramårstidens bær
- 400 gramfersk laks
- 1 stkcitron
- akaciehonning
- dressing efter eget valg
- salt
- peber
- olivenolie
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.2
Skræl kartofler og gulerødder. Fjern top og bund fra porrerne og rens dem grundigt. Skær dem herefter i mundrette stykker. Læg dem i et ildfast fad og vend med lidt olivenolie. Sæt fadet i ovnen og bag dem i første omgang 20 minutter.3
Skyl salaten og hæld kogende vand over edamamebønner. Vend salaten, afkølede edamamebønner med årstidens bær og lidt citronsaft og honning.4
Efter ca. 20 minutter lægger du laksestykkerne oven på grøntsagerne og bager yderligere i 15-20 minutter - laksen er færdig, når den deler sig i lameller, når du trykker på den med en gaffel.5
Server laks og grøntsager med salat og dressing.6
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle kartoflerne og skære dem i stykker.