Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
40 min
0 min
Disse laksefrikadeller får et strejf af østen, når de røres med rød karrypasta. Og bare rolig - hvis du doserer karryen med rolig hånd, kan selv de sarteste tunger spise med. God fornøjelse :o)
Portioner
Ingredienser
- 3 dlbulgur- gerne fuldkorn
- 1 terninghønsebouillon
- 1 tskrød karrypasta
- 300 gramfersk laks
- 1 stkæg
- 2 spskhvedemel
- 1 stkløg
- 1/2 dlmælk
- 1/2 tsksalt
- 1 stklime
- 1 spsksoya
- 1 spskakaciehonning
- 1/2 stkagurk
- 10 stkcherrytomater
- 1/2 bakkebredbladet persille
- 125 gramsalatost i tern
- peber
Fremgangsmåde
1
Kog bulguren efter anvisning på bakken - tilsæt en terning hønsebuillon til kogevandet, det giver ekstra god smag. Når bulguren er kogt færdig, breder du den ud på en stor tallerken eller et stykke bagepapir, så den kan køle af.2
Blend karrypasta, laks befriet for skind, æg, hvedemel, løg, mælk, salt og lidt peber i en blender eller en minihakker, til det har konsistens som fiskefars. Steg en lille prøvedelle for at se, om de smager, som du gerne vil have det. Tilsæt evt. lidt mere karrypasta og salt og peber, hvis du synes, det mangler. Form derefter fine små laksedeller i håndfladen med en ske dyppet i lidt vand. Steg dellerne i en god slat olie ved middel varme. Vend hyppigt, så de bliver gyldne og ikke sorte.3
Bland saften fra en lime sammen med soya og akaciehonning og smag til med salt og peber. Skær agurk og tomat i tern og hak den skyllede persille. Bland det hele sammen med bulguren og drys med smuldret salatost på toppen. Server med de nystegte laksedeller.4
Velbekomme :o)Tip
Selvom det ikke tager lang tid at lave dine egne laksedeller, kan du sagtens købe farsen eller dellerne færdige - og så blot lave bulgursalaten som tilbehør. Det smager rigtig godt alligevel!