Lakselasagne med spinat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 2 stænglerbladselleri*
  • 2 stkforårsløg
  • 600 gramgulerødder*
  • 200 gramfriske spinatblade*
  • 50 gramrevet ost
  • 5 spskfriskost
  • 4 dlmælk
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 spskmaizena
  • 225 gramfersk laks
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1/4 stkagurk
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste børn elsker lasagne, ligesom laks hører til en af favoritfiskene hos rigtig mange. Så kombinationen, lakselasagne, er super lækker, og ungerne er vilde med den. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Hak løget fint, skær bladselleri i fine tern, forårsløg i skiver, skræl og halvdelen af gulerødderne på den grove side af et rivejern og vask spinatbladene. Riv osten, hvis ikke du har købt den færdigrevet udgave i supermarkedet.

2. Pisk friskost og mælk sammen i en gryde. Lad det koge forsigtigt op og tilsæt bouillon. Rør maizenaen ud i lidt vand og tilsæt den til saucen lidt efter lidt. Lad saucen koge op, inden du tilsætter mere. Konsistensen skal være som milkshake fra McDonalds. Er du i tvivl, så ved du, hvor I skal spise frokost i weekenden ;o) Smag til med salt og peber og skru varmen ned på laveste blus.

3. Steg løget i et par minutter i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde. Tilsæt herefter bladselleri, forårsløg og gulerødder og steg videre i et par minutter. Tilsæt herefter spinatbladene og rør forsigtigt rundt, til de er faldet sammen. Krydr med salt og peber og rør herefter mælkeblandingen i.

4. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i fine bidder. Fordel nu skiftevis sauce, laks og lasagneplader i et lille ildfast fad. Start med lidt sauce, derefter plader, sauce, laks, plader osv. Slut med sauce på toppen og drys med revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter, eller til den er smukt gylden på toppen. Server lasagnen med resten af gulerødderne og agurk skåret i stave som gnavergrønt. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe revet ost i supermarkedet. Men det er meget billigere at købe et helt stykke ost, som du både kan bruge til revet ost, ostestave til madpakkerne og skære i skiver til en lun bolle om eftermiddagen. Og så slipper du også for underlige E-numre på middagsbordet :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre