Laksespyd med barbecue og ananas

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 2 stklaksefileter
  •  barbecuemarinade
  • 2 dlskyr
  • 1 spsksød sennep
  • 1 pottedild
  •  træspyd
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Laksespyd med barbecue og ananas

I samarbejde med

4.0, Mambeno-favorit!

Hvis du har problemer med at få fisk i ungerne, så prøv disse laksespyd med barbecue, ananas og peberfrugter. De er virkelig gode! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkrødløg eller alm. løg
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkfrisk ananas
  • 2 stklaksefileter
  •  barbecuemarinade
  • 2 dlskyr
  • 1 spsksød sennep
  • 1 pottedild
  •  træspyd
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft og kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Rens og skyl peberfrugterne. Skær den grønne i mundrette firkanter og den røde i stave til gnavergrønt. Skær løget i kvarte og del det i lameller. Skyl agurken og skær den i stave til gnavergrønt. Skær skrællen af ananassen, fjern stokken i midten og skør kødet i grove tern.

3. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette tern. Træk nu laks, ananas, løg og peberfrugt på spyd i den rækkefølge, du nu synes. Lad ungerne hjælpe dig - det er hyggeligt :o)

4. Læg spydene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med barbecuemarinade på alle sider. Steg dem i ovnen i ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt. Du kan også grille dem, hvis vejret er til det. Husk dog at pensle godt med olie, så laksen ikke hænger fast.

5. Lav imens en hurtig dressing ved at blande skyr, sød sennep og skyllet og hakket dild sammen i en skål. Smag til med salt og peber.

6. Server de lækre laksespyd med ris, gnavergrønt og dilddip som dyppelse.

7. Velbekomme :o)

Tip

Fisk er desværre en af de lidt dyrere råvarer. Vi har brugt to stk. laksefilet til to voksne og to børn - og suppleret med grøntsager, ananas og ris for resten. Er I mere sultne, så køb lidt mere laks - eller brug flere grøntsager. Husk at justere indkøbslisten.

Har du ananas tilovers, så brug det i ungernes madpakker, som topping på skyr eller yoghurt, eller skåret i stykker til eftermiddagssnacks. Du kan købe barbecuesaucen færdig i supermarkedet (du finder den på hylden med ketchup m.m., eller på hylden med grillkrydderier) eller lave den selv. Klik på kokkehuen i ingredienslisten for at få opskriften :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre