Laksespyd med soyaglace og kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 1/2 dlsoya
  • 1/2 dlvand
  • 6 spskakaciehonning*
  • 1/2 stkcitron
  •  salat efter eget valg
  • 1 stkæble
  • 75 gramfeta i tern
  • 1/2 stkmelon
  • 400 gramfersk laks
  • 10 gramsesamfrø- kan udelades
  •  træspyd
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Laks er en super god fisk til børn. Den smager rigtig godt, og når du sætter den på spyd og overhælder den med en lækker soya- og honningglace, bliver det ligefrem sjovt at spise fisk! Her serveret med hurtig salat og kogte, stegte kartofler. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft eller tænd for grillen.

2. Kog kartoflerne i saltet vand, til de er lige nøjagtigt møre, når du prikker i dem med en gaffel. Hæld vandet fra og stil dem til side.

3. Rør soya, vand og akaciehonning sammen i en kasserolle og bring det i kog. Lad det koge videre i ca. fem minutter under omrøring, til konsistensen er som koldskål. Smag til med lidt citronsaft og evt. lidt mere soya. Glacen skal smage både salt, sødt og en smule surt. Stil gryden udenfor og lad glacen køle af, så den får konsistens som sirup.

4. Skyl salaten og bland den sammen med vasket æblet skåret i mundrette bidder, feta og melon i tern.

5. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette firkanter. Sæt laksen på spyd og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i 7-10 minutter i ovnen, til de er lige nøjagtigt gennemstegte, men ikke tørre. Du kan oftest se det ved, at der kommer mælkehvide bobler på toppen af fisken. Du kan også grille spydene - husk dog at smøre risten godt med olie, så laksen ikke brænder fast.

6. Steg til sidst de kogte kartofler i lidt olivenolie på en pande, til de er blevt smukt gyldne. Server kartoflerne sammen med salaten og de lune spyd toppet med den lækre soyglace samt lidt sesamfrø.

7. Velbekomme :o)

Tip

Griller du dine spyd, så begynd madlavningen med at lægge træspydene i vand i god tid, inden du sætter laks på. Så går der ikke ild i dem! Og gem evt. lidt kartofler til ungernes madpakker dagen derpå, ligesom melon også er lækkert i madpakken, hvis du har noget tilovers.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre