Laksetærte med grov spinatsalat med granatæblekerner

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 275 gramtærtedej
  • 225 gramlaksefileter
  • 3 stkæg
  • 200 gramhytteost
  • 30 gramspæde spinatblade
  • 200 gramgulerødder*
  • 1 stkrødløg
  • 0.5 stkspidskål
  • 100 gramgranatæblekerner
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En simpel og velsmagende tærte med laks. Serveret med en lækker grov salat med spidskål, frisk spinat, rødløg og granatæblekerner. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Fordel tærtedejen i en smurt tærteform og skær evt. lidt af siderne. Prik bunden med en gaffel og bag bunden i ovnen i ca. 8 min. Tag bunden ud og skru herefter ovnen op på 200 grader varmluft.

2. Fjern skindet fra laksefileterne og skær dem i grove tern. Rør æg, hytteost, laks, salt og peber sammen i en skål.

3. Hæld æggemassen over tærtebunden og bag tærten i ovnen i ca. 20 min. til æggemassen har sat sig og fået en gylden overflade.

4. Skyl spinaten, skræl gulerødderne og pil skrællen af rødløget. Snit spidskålet og de øvrige grøntsager fint evt. på et mandolinjern. Vend det hele sammen med granatæblekernerne, en god sjat olivenolie, salt og peber.

5. Server den sprøde tærte med den grove spinatsalat. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn skylle spinaten og skrælle gulerødderne.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre