Laksetærte med spinat og bønnesalat

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramhelbladet frossen spinat
  • 275 gramtærtedej
  • 5 stkæg
  • 1 dlmælk
  • 0.5 spsktørret timian
  • 1 tsksalt
  • 10 stkcherrytomater
  • 225 gramfersk laks
  • 40 gramgræskarkerner
  • 450 gramfrosne bønner
  • 2 stkæbler
  •  dressing efter eget valg
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi er ret vilde med tærter hos Mambeno! Her har vi lavet en nem og enkel udgave med spinat, laks, timian og cherrytomater, som vi serverer med en nem bønnesalat. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

2. Tø spinaten op i enten en gryde eller i mikroovnen og hæld væden fra.

3. Læg dejen i en smurt tærteform - også helt op ad siderne. Prik bunden med en gaffel - så bobler den ikke op. Bag nu tærtedejen i ovnen i 10 min. og tag den ud.

4. Pisk æg sammen med mælk, timian og salt.

5. Skyl og skær cherrytomaterne i halve. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i fine tern. Fordel laks og spinat på tærtebunden og hæld til sidst den piskede æggemasse over fyldet. Fordel til sidst tomaterne på toppen.

6. Bag tærten i ca. 20 minutter - eller til æggemassen er stivnet og tærten har fået en smuk og gylden overflade. Pynt evt. med purløg.

7. Rist græskarkernerne på en tør pande og lad dem køle af.

8. Giv bønnerne et hurtigt opkog i en gryde med vand et par minutter og overhæld dem herefter med kold vand. Skyl og skær æblerne i tern. Bland sammen og top med kerner og valgfri dressing.

9. Server den lækre tærte med den hurtige bønnesalat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggene sammen med mælk og timian. De kan også skære tomater og æbler i stykker. Ekstra smag: Lav en god dressing til salaten med olie, eddike, hvidløg, honning, citronskal og salt og peber.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre