Lammeculotte med fritter, sauce og salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stklammeculotte
  • 750 grampommes frites med BBQ
  • 2 dlvand
  • 50 gramgræskarkerner
  • 200 gramstenfri vindruer
  • 250 gramgrønne asparges
  • 75 gramsalatmix
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lammeculotte med fritter, sauce og salat

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Lammeculotte er en ægte påskeklassiker! Her serverer vi culotten med fritter, sauce og en lækker salat med asparges, vindruer og græskarkerner. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stklammeculotte
  • 750 grampommes frites med BBQ
  • 2 dlvand
  • 50 gramgræskarkerner
  • 200 gramstenfri vindruer
  • 250 gramgrønne asparges
  • 75 gramsalatmix
  • 1 stkøkologisk citron
  • 1 dlpiskefløde eller madlavningsfløde
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  sovsekulør
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  bagepapir

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Rids fedtet på culotten i tern med din bedste og skarpeste kniv. Prøv at undgå at ridse ned i kødet, hvis du kan. Læg culotten med fedtsiden nedad på en kold pande. Tænd for varmen, lad fedtet smelte og blive smukt brunt. Det tager et par minutter

2. Læg fritterne på en bageplade beklædt med bagepapir og vend dem med en sjat olivenolie - så bliver de ekstra sprøde. Bag dem i ca. 20-25 minutter.

3. Læg culotten i et ildfast fad og hæld vand ved. Lad den stege i ca 20 minutter til den er rosa i midten. Lad den herefter trække utildækket på et spækbræt. Hæld stegeskyen i en gryde.

4. Rist græskarkerner på en tør pande og lad dem køle af på en tallerken. Vask vindruer og skær dem i halve. Knæk den nedereste del af asparges og skær resten i stykker. Skyl salaten og bland med asparges, vindruer og kerner. Bland det med revet citronskal og citronsaft og lidt olie.

5. Bring skyen i kog, tilsæt fløde og smuldret bouillon og pisk godt. Giv evt. saucen en sjat kulør og smag til med salt og peber.

6. Skær culotten i skiver på tværs af fibrene og server med pommes, sauce og salat. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære vindruer i halve. De kan også rive citronen over salaten - pas dog godt på fingrene!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre