Lammeculotte med kartofler, sauce og grønne asparges - til to dage

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 gramlammeculotte
  • 150 gramperleløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lammeculotte med kartofler, sauce og grønne asparges - til to dage

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

Påske = påskelam! Her har vi stegt en mindre lammeculotte, men du kan også købe en større og stege den lidt længere. Har du kød tilovers, kan du bruge det til lækre lammedeller i morgen. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 400 gramlammeculotte
  • 150 gramperleløg
  • 2 fedhvidløg
  • 3 dlvand
  • 650 gramsmå kartofler
  • 250 gramgrønne asparges
  • 0.5 stkcantaloupemelon
  • 2.5 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 1 terningoksebouillon
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  majsstivelse

Fremgangsmåde

1. Rids fedtet på culotten i tern med din bedste og skarpeste kniv. Prøv at undgå at ridse ned i kødet, hvis du kan.

2. Læg culotten med fedtsiden nedad på en kold pande. Tænd for varmen og lad fedtet smelte og blive smukt brunt. Det tager et par minutter. Steg culotten videre på den anden side. Krydr med salt og peber.

3. Tilsæt perleløg til panden. Skræl hvidløgene og skær dem i halve. Lad dem stege med på panden sammen med culotten. Tilsæt vand i panden, læg låg eller alufolie på og lad culotten simre i ca. 20 minutter - eller til den er rosa i midten.

4. Skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand.

5. Bræk den nederste og trevlede del af aspargesene. Blanchér aspargesene i spilkogende vand i ca. 30 sekunder. Fjern kernerne fra melonen og skær den i skiver.

6. Tag culotten af panden og lad den trække utildækket på et spækbræt. Tag hvidløgsstykkerne fra og smid dem ud.

7. Bring nu resten af saucen i panden i kog, tilsæt madlavningsfløde, smuldret bouillonterning og lad det hele koge op under omrøring ved svag varme.

8. Rør lidt majsstivelse ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt. Smag til med salt, peber og saften fra en citron.

9. Skær culotten i skiver på tværs af fibrene og server med kartofler, sauce, asparges og melon. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at knække enderne af asparges. De kan også skære melonen i skiver.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre