Lammegryde med cous cous

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 stkhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 500 gramlammekød i tern
  • 50 grammandler
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tskstødt kanel
  • 50 gramrosiner
  • 4 dlvand
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 250 grambulgur- eller fuldkornsris
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lammegryde med cous cous

I samarbejde med

3.5, Meget populær

Hvad end det er påske eller bare torsdag i november, så smager denne marrokansk inspireret lammegryde bare helt fantastisk. Med mandler, rosiner og alskens andre lækkerier. Retten er her serveret med bulgur, men du kan også sagtens bruge ris. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkaubergine
  • 1 stkløg
  • 1 stkhvidløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 500 gramlammekød i tern
  • 50 grammandler
  • 2 tskspidskommen
  • 2 tskstødt kanel
  • 50 gramrosiner
  • 4 dlvand
  • 2 spskfiskesauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 250 grambulgur- eller fuldkornsris
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Vask auberginen og skær den i grove tern. Læg ternene i et dørslag og vend dem med en god slat groft salt. Lad auberginerne trække i 15-20 minutter, mens du laver resten. Det trækker væsken ud af auberginerne og gør dem bløde og lækre, når de tilberedes.

2. Hak løg og hvidløg fint. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Hvis ikke kødet er skåret, så skær de største sener og fedt væk og skær kødet i tern. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

3. Hvis du har tid, så smut mandlerne, eller lad ungerne gøre det - lige i dette tilfælde er børnearbejde tilladt ;o). Det er mest for syns skyld, fordi smuttede mandler bliver pænest i den færdige ret. Ellers bruger du dem bare, som de er. Rist mandlerne på en tør pande.

4. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en dyb pande eller gryde, til det har taget lidt farve. Tilsæt kød, spidskommen og kanel, krydr med salt og peber og steg videre ved høj varme, til kødet er brunet godt af. Skyl nu auberginerne fri for salt og tilsæt dem sammen med rosiner, vand, fiskesauce og honning og lad retten simre i 10-15 minutter.

5. Kog imens bulguren efter anvisningen på pakken. Til sidst tilsætter du peberfrugt og de ristede mandler. Ønsker du en lidt tykkere sauce, kan du jævne den med lidt majsstivelse rørt ud i vand i en kop. Server lammegryden med den dampende varme bulgur og pynt med lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

De fleste supermarkeder har masser af lam i køledisken op mod påske, ligesom du stort set altid kan købe lam i de store supermarkeder - brug f.eks. lammebov. Men kan du ikke lige finde lam, så brug oksekød eller kylling. Bruger du oksekød så vælg en lidt finere type, da oksebov og lign. skal simre ret længe for at blive mørt.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre