Lammekølle med kartofler og waldorfsalat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrødløg- eller alm. løg
  • 4 tsktørret timian
  • 2 dlæblemost
  • 1 stklammekølle eller lammebov
  • 2 fedhvidløg
  • 250 gramstenfri vindruer
  • 1 stkæble
  • 1 stklime
  • 2 dlskyr
  • 1 tskvaniljesukker
  • 50 gramvalnødder
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lammekølle med kartofler og waldorfsalat

I samarbejde med

3.8, Meget populær

Hvad end det er påske, pinse eller efterårsferie, så smager lammekølle fuldkommen fantastisk. Her med kartofler, gulerødder og hurtig waldorfsalat til. En oplagt weekendret! God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrødløg- eller alm. løg
  • 4 tsktørret timian
  • 2 dlæblemost
  • 1 stklammekølle eller lammebov
  • 2 fedhvidløg
  • 250 gramstenfri vindruer
  • 1 stkæble
  • 1 stklime
  • 2 dlskyr
  • 1 tskvaniljesukker
  • 50 gramvalnødder
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Skrub kartoflerne, skræl gulerødderne og skær dem i grove tern. Skær rødløget i både og del dem i lag. Bland kartofler, gulerødder, løg og timian i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og tilsæt æblemost.

2. Rids fedtet på lammekøllen i tern. Hak eller pres hvidløget og gnid det godt ned i alle revner og sprækker sammen med salt og peber. Læg lammekøllen ovenpå grøntsagerne og stil fadet i ovnen i 20 minutter ved 225 grader. Skru herefter ned til 185 grader, tilsæt lidt vand i bunden af fadet og steg videre i ca. 45 minutter pr. kilo. Hold hele tiden øje med, at der er ca. 1-2 cm væske i bunden af fadet.

3. Det allerbedste er at bruger et stegetermometer. Når lammekøllen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage den ud, når termometeret viser 54-56 grader, da lammet steger lidt videre, når det trækker. Lad kødet trække utildækket i ca. 15 minutter. Skru imens ovnen op på 250 grader og giv grøntsagerne en sidste tur, så de bliver lækre og brune.

4. Vask imens vindruerne og skær dem i halve. Vask æblet, fjern kernehuset og skær det i fine tern. Vend æbler og vindruer med saften fra limen i en skål. I en anden skål blandes skyr og vaniljesukker. Smag til med salt og peber. Har du lidt flydende honning i køkkenet, kan du også bruge det, når du smager til.

5. Tilsæt æbler og druer til dressingen og vend rundt. Tilsæt valnødderne og rør forsigtigt. Server lammekøllen med waldorfsalat, de stegte grøntsager og lidt stegesky på toppen. Velbekomme!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre