Lammekølle med spinatflødekartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stklammekølle eller lammebov
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg
  • 250 gramfriske spinatblade*
  • 700 gramkartofler
  • 2 dlmadlavningsfløde 8 %
  • 2 dlmælk
  • 1 stkæg
  • 50 gramrevet ost- gerne en mager udgave
  • 2 tsksalt
  • 2 stkappelsin
  • 1 spskakaciehonning*
  • 75 gramfeta i tern
  • 25 grammandler*
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Her får du en super lækker weekend- og gæsteret! Mega lækker lammekølle med flødekartofler, hvor vi har erstattet den fuldfede piskefløde med madlavningsfløde 8% og tilsat et par håndfulde spinat. Og så serverer vi det hele med lækker appelsinsalat :o)

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 225 grader varmluft. Rids fedtet på lammekøllen i tern. Pres hvidløget og gnid det godt ned i fedtet sammen med salt og peber. Læg lammekøllen i et ovnfast fad og stil det i ovnen i 20 minutter ved 225 grader. Skru herefter ned til 185 grader, tilsæt lidt vand i bunden af fadet og steg videre i ca. 45 minutter pr. kilo. Hold hele tiden øje med, at der er ca. 1-2 cm væske i bunden af fadet.

2. Det allerbedste er at bruger et stegetermometer. Når lammekøllen er 56-58 grader i midten, er den medium - men husk at tage den ud, når termometeret viser 54-56 grader, da lammet steger lidt videre, når det trækker. Lad kødet trække utildækket i ca. 15 minutter.

3. Når du har sat lammekøllen i ovnen, kaster du dig over kartoflerne. Hak løget fint. Skyl spinatbladene grundigt og hak dem groft. Steg løgene et par minutter i lidt olivenolie i en gryde eller dyb pande. Tilsæt spinatbladene, krydr med salt og peber og steg videre, til de er faldet sammen.

4. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Pisk fløde, mælk, æg, revet ost, salt og lidt peber godt sammen. Bland nu kartoffelskiver, løg-, spinat- og flødeblandingen sammen i en stor skål og hæld det hele i et ovnfast fad, som du har smurt med lidt olivenolie eller beklædt med bagepapir.

5. Sæt kartoflerne i ovnen sammen med lammet - de skal have ca. 40 minutter. Hvis de ikke er færdige, når du tager lammekøllen ud, så skru op på 225 grader og giv kartoflerne et par minutter, til de er gyldne på toppen.

6. Rist nødderne og lad dem køle af. Bruger du hasselnødder, så fjern skallerne ved at nuldre dem mellem håndfladerne. Skræl appelsinerne og skær dem i skiver. Husk at fjerne kernerne. Læg appelsinerne taglagt på en tallerken og top med lidt akaciehonning, smuldret feta, hakkede nødder og lidt grønt, hvis du har på lager. Server med den lækre lammekølle og spinatkartoflerne. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre