Lasagne med grøntsager og bacon - til to dage

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 100 grambacon i skiver
  • 250 gramløse majs
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlmornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lasagne med grøntsager og bacon - til to dage

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Lasagne står øverst på hitlisten hos rigtig mange unger, og derfor har vi hos Mambeno opskrifter på en masse forskellige varianter. Her får du opskriften på den lækreste lasagne med bacon, mornaysauce og masser af grøntsager, som er så godt camoufleret, at ungerne slet ikke opdager det. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 stkløg
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stksquash
  • 100 grambacon i skiver
  • 250 gramløse majs
  • 800 gramhakket oksekød
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlmornaysauce
  •  fuldkornslasagneplader
  • 1 kuglemozzarella
  •  salt
  •  peber
  • Gnavergrønt
  • 300 gramgulerødder
  • 1/2 stkagurk

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Hak løgene fint. Vask peberfrugterne, befri dem for kerner og skær dem i tern. Skræl gulerødderne, skyl squashen og riv begge dele på et rivejern - eller brug en foodprocessor med rivefunktion. Du vælger selv, om grøntsagerne skal rives groft eller fint, alt efter hvor godt de skal camoufleres ;o)

3. Skær baconen i stykker og læg dem i en stor gryde. Tænd for varmen og tilsæt løgene, når baconen begynder at syde. Rør et par minutter og tilsæt oksekødet. Steg videre, til kødet er brunet godt af på alle sider.

4. Tilsæt nu de ordnede grøntsager, majs og de hakkede tomater. Bring kødsaucen i kog og lad den simre i fem til ti minutter, alt efter hvor meget tid, du lige har. Smag til med salt og peber.

5. Fordel kød- og mornaysauce i et ovnfast fad i minimum tre lag med lasagneplader i mellem. Begynd og slut med et lag sauce. Fordel mozzarellaen i små stykker på toppen og bag lasagnen i ovnen i 20-30 minutter, eller til den er gylden på toppen.

6. Skræl gulerødderne og vask agurken. Skær begge dele i stave til gnavergrønt og server sammen med den lækre lasagne.

7. Velbekomme :o)

Tip

Gem resten af lasagnen til aftensmaden i morgen - og et lille stykke til ungernes madkasser :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre