Lette kyllingekrebinetter med stuvede ærter

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 350 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 0.5 stkspidskål
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 2.5 dlmælk
  • 2.5 dlkartoffelvand
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 1 stkcitron
  • 200 gramfrosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Lette kyllingekrebinetter med stuvede ærter

I samarbejde med

4.0, Meget populær

Krebinetter, eller karbonader... Medina/Madonna - kald dem hvad du vil! De smager super godt, og denne udgave er en lidt lettere version med kyllingekød og skjulte gulerødder. Vi serverer dem med kartofler, stuvede ærter og spidskål. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 600 gramkartofler
  • 200 gramgulerødder
  • 350 gramhakket kyllingekød
  • 1 stkæg
  • 25 gramrasp
  • 0.5 stkspidskål
  • 25 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 2.5 dlmælk
  • 2.5 dlkartoffelvand
  • 0.5 tskrevet muskatnød
  • 1 stkcitron
  • 200 gramfrosne ærter
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
  •  smør

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand. Husk at gemme kogevand til de stuvede ærter.

2. Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Du bestemmer selv, om de skal rives groft eller fint. Rør kyllingekødet sammen med de revne gulerødder og lidt salt og peber. Brug evt. fingrene, det er ofte nemmere.

3. Pisk ægget sammen med en gaffel i en dyb tallerken. Hæld raspen op på en flad tallerken og vend den med lidt salt og peber. Fugt hænderne med en smule vand og form krebinetter af farsen. Vend først krebinetterne i ægget og derefter i raspen. Steg nu krebinetterne i en blanding af smør og olivenolie på en pande.

4. Fjern de yderste blade af spidskålet, halver det, fjern stokken i midten og snit det i fine strimler.

5. Smelt smørret i en gryde, tilsæt melet og rør kraftigt, så det ikke brænder på. Lad det riste let i et par minutter, mens du rører, så det ikke branker. Det får melsmagen til at forsvinde. Tilsæt nu mælk og kartoffelvand lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt, indtil du har opnået den ønskede konsistens. Smag til med muskat, salt, peber og lidt citronsaft. Tilsæt spidskål og ærter og varm langsomt op.

6. Server krebinetterne med kartofler og de stuvede grøntsager. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære spidskålet i strimler. De kan også skrælle kartoflerne og smage stuvningen til.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre