Linsesuppe med aubergine og kokosmælk. Hertil madbrød og agurkestave.

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkaubergine
  • 200 gramrøde linser
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stknapoli mad- eller pitabrød
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Linsesuppe med aubergine og kokosmælk. Hertil madbrød og agurkestave.

I samarbejde med

5.0, Mambeno-favorit!

En smagfuld og fyldig linsesuppe med røde linser, aubergine, kokosmælk, hakkede tomater og varme krydderier. Serveret med madbrød og agurkestave som tilbehør. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkaubergine
  • 200 gramrøde linser
  • 1 spskkarry
  • 1 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 4 dlkokosmælk
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 0.5 stkagurk
  • 2 stknapoli mad- eller pitabrød
  • 2.5 dlcreme fraiche 18%
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Pil skrællen af løg og hvidløg og hak det fint. Skyl auberginen og skær den i små tern. Skyl de røde linser.

2. Varm en dyb gryde op med lidt olivenolie og svits løg, hvidløg og aubergine sammen med karry, spidskommen og kardemomme.

3. Tilsæt de røde linser, hakkede tomater, kokosmælk, vand og bouillon. Lad suppen simre i ca. 25 minutter eller længere, hvis du har tid. Rør jævnligt undervejs, så den ikke brænder på. Smag til med salt og peber.

4. Skyl agurken og skær den i stave og lun madbrødene i ovnen eller på en brødrister.

5. Server linsesuppen i skåle, toppet med creme fraiche og med lune madbrød og agurkestave som tilbehør. Velbekomme!

Tip

Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pille skrællen af løget og hvidløget og skylle agurken.

Ekstra smag: Top med friske koriander.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre