Linsesuppe med fuldkornsflutes og cremefraiche

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramgulerødder*
  • 400 gramkartofler
  • 1 stkløg
  • 2 fedhvidløg
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.5 spskstødt kardemomme
  • 0.5 spskstødt koriander
  • 0.5 spskkarry
  • 200 gramrøde linser
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 5 dlvand
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  • 2 stkgroft flute
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 stkøkologisk citron
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En tyk og cremet vegetarisk suppe med røde linser og masser af krydderier. Vi serverer suppen med grove flutes. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødder og kartofler. Skær gulerødder, kartofler og løg i tern og hak hvidløget fint.

2. Varm en dyb gryde op med en god sjat olivenolie. Svits krydderierne (brug kun halvdelen til at begynde med) sammen med løg og hvidløg. Skyl linserne godt og tilsæt herefter linser, kartofler og gulerødder. Steg videre i et par minutter under omrøring.

3. Tilsæt hakkede tomater, vand og bouillon. Lad retten simre i 15-20 min, gerne længere hvis du har tid, og husk at røre i retten undervejs. Smag til med salt og peber og evt. flere krydderier.

4. Lun flutesene i ovnen og blend suppen med en stavblender eller i en almindelig blender - alt efter hvor glat du ønsker suppen.

5. Server linsesuppen sammen med cremefraiche, citronbåde og lune flutes til. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn smage suppen til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre