Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
35 min
0 min
Her serverer vi hurtig og nem omgang løgsuppe med ostegratineret brød som tilbehør. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 6 stkløg
- 3 fedhvidløg
- 15 dlvand
- 3 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 1 spskhvidvinseddike
- 1 stkskagensbrød
- 140 gramrevet ost
- olivenolie
- salt
- peber
- bagepapir
Fremgangsmåde
1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2 Pil skrællen af løgene, halver dem og skær dem i tynde skiver. Pil skrællen af hvidløgene og hak dem fint.
3 Varm en gryde op med en god sjat olie og svits løg og hvidløg. Løgene skal blive klare og falde sammen og meget gerne begynde at karamellisere uden at branke. Det tager ca. 10 min.
4 Tilsæt vand, smuldret bouillon, timian og eddike og lad suppen simre under lå i ca. 20 min. Smag til med salt og peber.
5 Skær brødet i skiver og pensl skiverne med olie på begge sider. Fordel brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 7 min. til de er gyldne. Tag bagepladen ud af oven og fordel revet ost på brødene. Gratiner brødene i ovnen i ca. 7 min. til osten er gylden.
6 Server løgsuppen i skåle med gratineret brød som tilbehør. Velbekomme!
Tip
Tips til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn pensle brødene med olie og smag suppen til.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.



