Lynstegt kylling i østersauce

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 400 gramkyllingefilet
  • 120 grambambusskud
  • 1 fedhvidløg
  • 2 cmfrisk ingefær
  • 150 gramgulerødder*
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 2 stænglerbladselleri*
  • 50 gramsukkerærter
  • 100 gramchampignon
  • 4 spskøsterssauce
  • 0.5 dlvand
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Asiatisk inspireret mad smager fantastisk og er lynhurtigt at lave. Og så er det en god måde at få ungerne til at spise grøntsager, fordi de stadig har bid og ikke bliver udkogte. Og har du aldrig smagt østerssauce, så bare rolig. På trods af navnet smager det ikke af østers.. :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken.

2. Skær kyllingen i helt tynde skiver - husk at bruge et seperat spækbræt og en seperat kniv.

3. Hæld vandet fra bambusskudene. Hak hvidløg og den skrællede ingefær fint. Skræl gulerødderne, vask de øvrige grøntsager og befri peberfrugten for kerner. Skær grøntsagerne - undtagen bambusskud og sukkerærter - i mundrette bidder.

4. Varm et godt skvæt olie op i en wok eller en dyb pande. Lynsteg kyllingen ved høj varme sammen med hvidløg og ingefær, til kyllingen er lige præcist gennemstegt - den må ikke få for meget, så bliver den tør. Tag kyllingen op og stil den til side på en tallerken.

5. Lynsteg de øvrige grøntsager ved høj varme - evt. i flere hold. De skal være gennemvarme men stadig sprøde. Tilsæt kyllingen, østerssauce og vand og smag evt. til med salt og peber. Hvis du vil have mere sauce, tilsætter du bare lidt mere vand og østerssauce og smager til igen.

6. Server med ris.

7. Velbekomme :o)

Tip

Tjek lige på pakken, om sukkeræterne skal blancheres før brug. I så fald giver du dem blot 10 sekunder i spilkogende vand.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre