Lynstegt kylling med cashewnødder

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 70 gramusaltede cashewnødder
  • 1 stkcitrongræs
  • 300 gramkyllingfilet
  • 2 spskmaizena
  • 300 gramgulerødder*
  • 2 stkforårsløg
  • 1 stkløg- gerne rødløg
  • 1 dåsebabymajs
  • 2 spskøsterssauce
  • 1 spskfiskesauce
  • 3 dlvand
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Thaimad smager fantastisk og er et hit hos mange unger. Og de ristede cashewnødder på toppen i denne ret gør den bare endnu mere lækker og børnevenlig. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Varm en god slat olivenolie op i en wok eller en dyb pande. Steg cashewnødderne i olien i et par minutter, eller til de er gyldne. Tag dem op og læg dem på lidt køkkenrulle.

2. Fjern det yderste blad og bunden fra citrongræsset. Skær den nederste hvide del i grove skiver. Den øverste grønne halvdel skal ikke bruges, den smider du bare ud. Skær kyllingen i tynde skiver, drys maizena over og krydr med lidt salt og peber - husk at vaske fingre og spækbræt! Steg citrongræs og kylling ved høj varme, til kyllingen er næsten gennemstegt. Stil kylling og citrongræs til side på en tallerken.

3. Skræl gulerødderne og skær dem i skrå, mundrette bidder. Vask forårsløgene og skær dem i grove stykker. Skær løget i kvarte og træk hvert enkelt lag fra hinanden. Hæld væden fra majsene og skær dem i grove stykker.

4. Lynsteg alle grøntsagerne i 1-2 min. og tilsæt derefter østersauce, fiskesauce og vand. Varm op og jævn evt. sovsen med lidt mere maizena rørt ud i en smule vand i en kop, hvis du synes, den er for tynd. Server med dampende varme ris, cashewnødder og evt. lidt basilikum på toppen, hvis du har det i køkkenet. Husk i øvrigt, at citrongræs ikke skal spises men blot give smag. Velbekomme :o)

Tip

Kan du ikke lige finde en pakke med 300 gram kyllingefilet gør det ikke så meget. Tag den, der kommer nærmest. Om det er 280 eller 350 gram er ikke så vigtigt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre