Lynstegt oksekød med peberfrugt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 fedhvidløg
  • 400 gramoksekød i strimler
  • 6 spsksoya
  • 2 spskolivenolie
  •  fuldkornsris
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 1 stkgul peberfrugt
  • 250 gramchampignon
  • 1 stkløg- gerne rødløg
  •  papadums
  •  sød chilisauce
  •  fryseposer
  •  olie til friture
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En nem og lækker opskrift med et strejf af Østen. Lynstegt oksekød marineret i soya og hvidløg og med masser af peberfrugter. Vi serverer retten med ris og papadums, som er en slags papirtynde indiske fladbrød, der er sprøde og virkelig gode! God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Hak hvidløget fint. Skær oksekødet i strimler, hvis det ikke er det i forvejen. Læg nu hvidløg, oksekød, soya og olivenolie i en frysepose. Massér det hele godt sammen og lad det ligge og lynmarinere, mens du ordner resten. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber efterfølgende.

2. Sæt nu risene til at koge efter anvisningen på pakken.

3. Skyl og rens peberfrugter og champignon og skær dem i strimler og halve. Skær løget i tynde både. Lynsteg grøntsagerne i hold i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Stil det hele til side.

4. Tilsæt lidt ekstra olivenolie til wok eller pande og hæld kød og marinade på. Lynsteg til kødet er, som du vil have det. Pas på ikke at give det for meget, så det bliver tørt. Tilsæt grøntsagerne og rør et par gange, til det hele er blandet godt sammen.

5. Tilbered papdumsene efter anvisningen på pakken og server som tilbehør til oksekødet og med dampende varme ris, soya, sød chilisauce eller hvad du nu har lyst til.

6. Velbekomme :o)

Tip

Du kan sagtens købe oksekød i strimler i supermarkedet. Men du kan også købe en håndfuld gode bøffer og skære dem i strimler. Så bliver kødet endnu mere mørt. Papadums finder du på hylden med specialiteter i de fleste supermarkeder. Kig efter en firkantet papæske - f.eks. en orange udgave fra Santa Maria.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre