Lynstegte kokosrejer med nudler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramtigerrejer
  • 50 gramcashewnødder
  • 125 gramchampignon
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 150 gramgulerødder*
  • 1/2 stk squash
  • 1 fedhvidløg
  • 2 spskfiskesauce
  • 4 dlkokosmælk
  • 2 dlvand
  • 1 terninghønsebouillon
  • 1 stklime
  • 125 gramrisnudler
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

En super lækker og hurtig ret med rejer, masser af grøntsager og en lækker sauce med kokosmælk og fiskesauce - og nej, det smager ikke af fisk, men er en sand favorit hos både voksne og børn :o)

Fremgangsmåde

1. Tø rejerne op. Hvis de er med skal, kan du pille dem og fjerne den lille sorte tarmstreng ved at lave et snit ned gennem ryggen og trække den ud. Du kan også bare stege rejerne hele og lade familien pille dem, mens I spiser - det er ret hyggeligt. Men bare et godt råd - ifør jer noget andet end den nye Barcelona-trøje og yndlingskjolen fra Frost :o)

2. Rist cashewnødderne på en tør pande og stil dem til side. Skær de vaskede champignoner i kvarte. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove stykker. Skræl gulerødderne og skær dem i mundrette bidder. Vask squashen og skær den i spaghettitynde strimler - enten på et "spaghettijern" til grøntsager, der fås i alle isenkræmmerbutikker, eller bare med din bedste og skarpeste kniv. Skær hvidløget i tynde skiver.

3. Opvarm lidt olivenolie i en wok eller en dyb pande. Steg rejer og hvidløg et par minutter, indtil rejerne er blevet lyserøde og gennemstegte. Tag det hele af panden og stil det til side på en tallerken. Lynsteg nu alle grøntsagerne undtaget squashen i fiskesaucen i et par minutter på samme pande, som du brugte til rejerne. Tilsæt kokosmælk, vand og bouillonterning og bring det i kog. Smag til med lidt limesaft og evt. mere fiskesauce. Tilsæt herefter de tørre nudler og lad dem koge med i 5-8 minutter, til de er næsten møre. Tilsæt til sidst squash og rejer og lad det blive gennemvarmt. Server med lidt ristede cashewnødder på toppen og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager. Velbekomme :o)

Tip

Koriander er perfekt som topping i asiatiske retter. Men! Selvom rigtige mange voksne (inklusiv os hos Mambeno), synes koriander smager fantastisk, så er det langt fra alle børn, der deler begejstringen (inklusiv vores hos Mambeno..). Lad derfor ungerne selv pynte med det, de har lyst til.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre