Lynstegte ris med kylling og grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 200 gramgulerødder*
  • 3 stkforårsløg
  • 1 fedhvidløg
  • 300 gramkyllingefilet
  • 3 stkæg
  • 150 gramærter
  • 400 gramkolde kogte ris
  • 3 spsksoya
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Lynstegte ris er mega nemme at lave og smager super godt. Samtidig er det en rigtig god måde at få brugt risresterne på. Her er risene stegt med gulerødder, ærter og kylling. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Skræl gulerødderne og skær dem i fine tern. Vask forårsløgene, fjern top og bund og skær dem i skiver på skrå. Hak hvidløget fint. Skær kyllingen i helt tynde strimler. Husk at vaske fingre og køkkenredskaber, efter du har rørt ved kyllingen.

2. Lynsteg hvidløg og kylling ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Krydr med salt og peber undervejs. Tag kyllingen op og stil den til side på en tallerken.

3. Pisk æggene sammen med salt og peber i en skål. Lynsteg nu æggene i wokken under omrøring. Æggene skal kun lige nøjagtigt nå at sætte sig - som blød røræg. Tag æggemassen af og stil til side.

4. Tilsæt evt. lidt mere olivenolie og lynsteg gulerødder, forårsløg og ærter et par minutter. Tilsæt risene og varm godt igennem under omrøring. Tilsæt til sidst kylling, æg og soya og steg videre et par minutter. Smag til og tilsæt evt. lidt mere soya, hvis du synes.

5. Velbekomme :o)

Tip

Har du ikke ris tilovers, kan du sagtens koge en portion, når du laver retten. Men det er vigtigt, at de er kolde, når du steger dem. Ellers klistrer de sammen. Bred dem evt. ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så køler de hurtigere af.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre