Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
20 min
Ventetid
15 min
Mac and cheese er en vaskeægte amerikansk klassiker - og en syndig en af slagsen! Men en gang imellem skal der altså bare være plads til hvid pasta og masser af ost. Og det bliver altså i dag ;o) God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 400 grammakaroni eller anden pasta
- 300 gramskinkestrimler
- 20 gramsmør
- 2 spskhvedemel
- 2 dlmælk
- 200 gramcheddar eller anden ost
- 0.5 spsktørret oregano
- 1 tsksalt
- 1 dlrasp
- 15 stkcherrytomater
- 300 gramgulerødder
- 0.5 stkagurk
- olivenolie
- peber
Fremgangsmåde
1
Tænd ovnen på 220 grader varmluft og kog pastaen som anvist på pakken.2
Steg skinken i en sjat olivenolie på en pande, til det er gennemstegt.3
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt og tilsæt hurtigt halvdelen af mælken under stadig omrøring. Tilsæt resten af melet og rør igen godt rundt. Tilsæt resten af mælken og pisk igen. Tilsæt herefter revet ost, skinke, oregano, salt og lidt peber.4
Rør pasta og osteblandingen sammen og kom det i et ovnfast fad. Drys med rasp på toppen og bag herligheden i ovnen i ca. 15 minutter.5
Skyl imens cherrytomaterne, skræl gulerødderne og skyl agurken. Skær det hele i stave til gnavergrønt.6
Server den lækre mac and cheese med gnavergrønt - mums!7
Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle og skære grøntsagerne ud til gnavergrønt.