Mac and cheese med skinke og gnavergrønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 400 grammakaroni eller anden pasta
  • 300 gramskinkestrimler
  • 20 gramsmør
  • 2 spskhvedemel
  • 2 dlmælk
  • 200 gramcheddar eller anden ost
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 tsksalt
  • 1 dlrasp
  • 15 stkcherrytomater
  • 300 gramgulerødder*
  • 0.5 stkagurk
  •  olivenolie
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Mac and cheese er en vaskeægte amerikansk klassiker - og en syndig en af slagsen! Men en gang imellem skal der altså bare være plads til hvid pasta og masser af ost. Og det bliver altså i dag ;o) God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft og kog pastaen som anvist på pakken.

2. Steg skinken i en sjat olivenolie på en pande, til det er gennemstegt.

3. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mel. Pisk godt og tilsæt hurtigt halvdelen af mælken under stadig omrøring. Tilsæt resten af melet og rør igen godt rundt. Tilsæt resten af mælken og pisk igen. Tilsæt herefter revet ost, skinke, oregano, salt og lidt peber.

4. Rør pasta og osteblandingen sammen og kom det i et ovnfast fad. Drys med rasp på toppen og bag herligheden i ovnen i ca. 15 minutter.

5. Skyl imens cherrytomaterne, skræl gulerødderne og skyl agurken. Skær det hele i stave til gnavergrønt.

6. Server den lækre mac and cheese med gnavergrønt - mums!

7. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skylle og skære grøntsagerne ud til gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre