Madpakkeboller med squash

Ingredienser

( Ca. 36 styk )

  • 50 gramgær
  • 2 spskakaciehonning
  • 1/2 dlolivenolie
  • 7 dlvand
  • 1 stksquash
  • 2 stkgulerødder
  • 200 gramhytteost
  • 2 tsksalt
  • 1000 gramhvedemel
  • 400 gramfuldkornshvedemel
Føj til indkøbsliste
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Alt det andet

Madpakkeboller med squash

I samarbejde med

3.9, Meget populær

Hvis du har svært ved at smugle grøntsager i ungerne, så er her verdens bedste opskrift på super lækre og saftige boller til madpakken med masser af fuldkorn, squash, gulerødder og hytteost. Alt det sunde er så godt camoufleret, at selv den største grøntsagsdetektiv ikke opdager det! Opskriften er beregnet til en stor portion, så bollerne kan fryses ned og tages op efterhånden, som de skal bruges. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 50 gramgær
  • 2 spskakaciehonning
  • 1/2 dlolivenolie
  • 7 dlvand
  • 1 stksquash
  • 2 stkgulerødder
  • 200 gramhytteost
  • 2 tsksalt
  • 1000 gramhvedemel
  • 400 gramfuldkornshvedemel

Fremgangsmåde

1. Rør gær, honning og olie ud i en blanding af 5 dl koldt vand og 2 dl kogende vand. Så har vandet den perfekte temperatur, der kan få gæren til at udvikle sig, og du undgår at bruge lunkent vand fra hanen - det er ofte ikke helt rent.

2. Vask squashen og riv gulerødderne. Riv begge dele på den grove side af et rivejern og tilsæt de revne grøntsager sammen med hytteost og salt og rør godt. Tilsæt nu melet lidt efter lidt og rør det bedste, du har lært!

3. Hvis du bruger en røremaskine, så sæt den på fuld drøn og lad den røre, alt hvad den kan, indtil dejen slipper siderne. Det tager ca. 5 minutter. Bruger du håndkraft, kan du evt. tilsætte lidt mere mel for at få dejen til at samle sig. Dejen skal være klistret, men stadig så fast, at den ikke falder sammen, når den bliver formet til boller. Lad dejen hvile tildækket i ca. 30 minutter - gerne mere, hvis du har tid.

4. Tænd ovnen og opvarm den til 200 grader varmluft.

5. Fugt hænderne med vand og form forsigtigt boller af dejen og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bliv ikke bange, hvis dejen er lidt "levende". Det er meningen, men den må ikke falde sammen, når du placerer bollerne på bagepladen. :o)

6. Bag bollerne i ovnen i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne på toppen og lyder hule, når du banker på dem i bunden. Så er der lune boller til eftermiddagshygge - og mange dages madpakker.

7. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre