Madpandekager med oksekød og tomatsalsa

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 400 gramhakket oksekød
  • 0.5 spsktørret oregano
  • 1 dlvand
  • 0.5 dlketchup
  • 35 gramtomatpuré
  • 275 gramløse majs
  • 6 stkmadpandekager
  • 75 gramrevet ost
  • 3 stktomater
  • 0.5 pottefrisk basilikum
  • 0.5 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Madpandekager er en sand favorit hos de fleste børn - og voksne. Her har vi lavet en udgave med oksekødsfyld og majs, som vi topper med revet ost og serverer med tomatsalat og gnavergrønt. Opskriften er ekstra nem, så ungerne kan få deres egen maddag - måske med lidt hjælp fra en voksen. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 250 grader varmluft.

2. Hak løg og hvidløg fint i en minihakker. Steg løg og hvidløg i lidt olivenolie i en gryde, til løgene er blevet blanke. Tilsæt kød og oregano og brun det godt af. Tilsæt vand, ketchup, tomatpuré og drænede majs og rør godt. Smag til med salt og peber.

3. Fordel fyldet i pandekagerne, rul dem forsigtigt sammen, så de ikke revner, og læg dem tæt i et ovnfast fad med samlingen nedad. Top med revet ost og gratinér dem i ovnen i ca. 10 minutter, til osten er gylden.

4. Skyl tomater og basilikum. Skær dem i mindre tern med en kniv eller giv dem en tur i minihakkeren, så de er grofthakket. Bland med en sjat olivenolie og smag til med salt og peber.

5. Skyl og skær agurken i stave til gnavergrønt.

6. Server madpandekagerne med tomatsalsa og gnavergrønt.

7. Velbekomme!

Tips

Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære tomaterne i tern. De kan også fylde kødet i pandekagerne og skære agurken i stave.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre