Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
30 min
0 min
Mælkesnitter er lig med mindet om barndom for de fleste hos Mambeno - en ægte 90'er-klassiker! Men tro det eller ej: Denne hjemmelavede udgave er meget bedre end købeversionen, og så er den endda med fuldkorn, men det smager man altså ikke.. Mere hellige er vi heller ikke! God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 3 stkæg
- 75 gramsukker
- 25 gramkakaopulver
- 0.5 tskbagepulver
- 40 gramrugmel
- 30 gramhvedemel
- 1 tskvaniljesukker
- 300 gramflødeost naturel
- 60 gramflormelis
- 1 stkøkologisk appelsin
- bagepapir
Fremgangsmåde
1
Opvarm ovnen til 210 grader varmluft. Del æggene i blommer og æggehvider i to forskellige skåle. Pisk æggehviderne sammen med sukker til en luftig masse. Pisk herefter blommerne til de bliver lyse. Vend nu forsigtigt hvider og blommer sammen med en dejskraber.2
Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggeblandingen. Fordel massen i en firkant på en almindelig bageplade beklædt med bagepapir. Dejen skal være ca. 0.5 cm i højden - den hæver i ovnen. Bag bunden i ca. 10 minutter og lad den køle af.3
Bland imens flødeost sammen med flormelis og riv skallen af en skyllet appelsin på den fine side af rivejernet. Bland det sammen med flødeosten.4
Skær bunden over i to dele og smør flødeostblandingen ud i et jævn lag på den ene halvdel og læg den anden forsigtigt over. Stil på køl i et par timer og skær dem ud i de ønskede størrelser og former. Efter en tur i køleskabet bliver mælkesnitterne bløde og lækre, selvom bunden måske er lidt sprød, når den kommer ud af ovnen.5
Så må der guffes - velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at piske æggeblommerne lyse. De kan også røre flødeostblandingen sammen og selvfølgelig prøvesmage.