Majstortillas med krydrede fiskedeller, avocado og koriander

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskolivenolie
  • 1.2 dlvand
  • 1 pottefriske koriander
  • 400 gramfiskefars
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  •  salat efter eget valg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  fryseposer
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Majstortillas med krydrede fiskedeller, avocado og koriander

I samarbejde med

4.7, Mambeno-favorit!

I dag skal vi en tur til Mexico og guffe de lækreste tortillas lavet af majsmel. Vi serverer dem med krydrede fiskedeller med grøntsager og hvidløgsdressing. God fornøjelse!

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 150 grammajsmel
  • 100 gramhvedemel
  • 0.5 tsksalt
  • 1 tskbagepulver
  • 1 spskolivenolie
  • 1.2 dlvand
  • 1 pottefriske koriander
  • 400 gramfiskefars
  • 0.5 spskspidskommen
  • 1 stksnackpeber
  • 0.5 stkagurk
  • 10 stkcherrytomater
  • 2 stkavocado
  •  salat efter eget valg
  • 2.5 dlcreme fraiche 9 %
  • 1 fedhvidløg
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
  •  fryseposer

Fremgangsmåde

1. Start med at lave dejen til tortillaerne. Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og vand og rør dejen sammen. Dejen skal være helt samlet, så det kan godt være, at du skal tilsætte enten mere mel eller vand. Form 10-12 kugler af dejen og lad dem hvile, imens du laver fiskedellerne.

2. Skyl koriander (gem lidt til pynt) og hak dem fint. Rør fiskefarsen sammen med koriander og spidskommen. Varm en pande op med olivenolie og form fiskedellerne med en ske. Steg fiskedellerne på begge sider til de er sprøde og smukt gyldne.

3. Nu tilbage til tortillaerne. Skær to fryseposer op, så de bliver dobbelt så store. Læg en af dem på bordet, læg en kugle dej ovenpå og herefter en frysepose ovenpå. Rul dem flade med en kagerulle, så de bliver ca. 0.5 cm tykke. Steg tortillaerne på begge sider på en pande med olivenolie, til de har taget lidt farve. Fortsæt, til der er ikke er flere.

4. Skyl peberfrugterne, agurken og cherrytomaterne og skær dem i mundrette stykker. Flæk avocadoen, fjern stenen og skær kødet i skiver. Skyl salaten.

5. Bland creme fraiche med presset hvidløg og smag til med salt og peber.

6. Server de lune tortillas med fiskedeller, grøntsager, avocado og dressing. Velbekomme!

Tip

Opgaver til mindre børn i køkkenet:  Lad dine børn skære grøntsagerne i mundrette stykker - brug en børnevenlig kniv. Det er også sjovt at rulle dejen ud til tortillas og stege dem. Men pas på olien ikke sprutter!

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre