Mambenos megalækre müslibarer

Ingredienser

(Ca. 15 styk )

  • 100 grammandler*
  • 50 gramsesamfrø
  • 25 gramkokosmel
  • 100 gramhavregryn
  • 150 gramdadler*
  • 100 gramakaciehonning*
  • 25 gramsmør
  • 1/2 tsksalt
  • 100 gramtranebær eller rosiner
Føj til indkøbsliste
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Disse müslibarer smager helt fantastisk. De er slet ikke svære at lave, og dine unger vil elske dem - f.eks. i madpakken. Hvis altså ikke du spiser dem alle sammen selv...!

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Bland mandler, sesamfrø, kokosmel og havregryn sammen på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist det hele i ovnen i 10-15 minutter, eller til det har taget lidt farve og dufter dejligt. Husk at røre rundt løbende, så det ikke brænder på i kanterne.

3. Befri imens dadlerne for sten og blend dem i en blender eller minihakker, til de er blevet til en ensartet masse eller har samlet sig til en stor klump. Har du ikke en blender eller en minihakker, bruger du bare en skarp kniv og hakker dadlerne så fint, du kan.

4. Varm langsomt honning, smør og dadler op i en gryde, mens du "hakker" og rører med en grydeske, indtil massen er blevet ensartet.

5. Rør mandler, sesamfrø, kokosmel, havregryn, salt og tranebær sammen med den lune honningmasse, indtil du har en ensartet klistret masse.

6. Fordel massen i en aflang rugbrødsform ell. lign. af silikone eller beklædt med bagepapir. Fugt hænderne og tryk massen godt sammen.

7. Bag müslimassen i ovnen i ca. 10-15 min., eller til massen har fået en flot gylden farve. Pas på ikke at give den for meget. Når de færdige müslibarer køler af, bliver konsistensen meget mere fast.

8. Lad müslimassen køle af i formen, til den er næsten helt kold. Tag forsigtigt massen ud af formen og skær den i aflange barer med en brødkniv. Pas på de ikke smuldrer. Hvis de alligevel gør, er de stadig for varme. Så lad dem køle helt af, inden du skærer dem ud.

9. Lad müslibarerne køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder. Velbekomme!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre