Mandelkylling med blomkålsris og tomatsauce

Ingredienser

Retten kan fryses

( 2 voksne og 2 børn )

  •  fuldkornsris
  • 100 grammandler*
  • 1 stkæg
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 1/2 stkblomkål
  • 1 spskakaciehonning*
  • 1 stkløg
  • 1 fedhvidløg
  • 1 dåsehakkede tomater
  • 1 spsktørret oregano
  • 1/2 stkagurk
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Kylling er en favorit i de fleste børnefamilier, og disse inderfileter er ekstra lækre! Paneret med sprøde mandler og serveret med ris, camoufleret blomkål og en hurtig tomatsauce. God fornøjelse :o)

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Blend mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Og ellers hakker du dem bare med din største og bedste kniv! Hæld mandlerne op i en skål og krydr godt med salt og peber.

3. Pisk ægget sammen i en anden skål og vend inderfileterne godt rundt i æggemassen. Tag nu inderfileterne op og vend dem rundt i skålen med mandlerne, så de er godt polstret hele vejen rundt. Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gennemstegte.

4. Skyl imens blomkålet og fjern stokken. Blend det til helt fin "sne" i en foodprocessor, eller riv det på den grove side af et rivejern. Steg blomkålssneen ved høj varme i lidt olivenolie på en pande, til det har taget farve. Tilsæt en sjat honning og krydr med salt og peber og vend sammen med de kogte ris.

5. Hak, imens blomkålet steger, løg og hvidløg og steg det i lidt olie i en gryde. Tilsæt hakkede tomater og tørret oregano og bring i kog. Smag saucen til med salt, peber og evt. lidt honning. Vil du have en helt glat tomatsauce, så giv den en hurtig tur med en stavblender i gryden.

6. Server de mandelpanerede kyllingefileter med blomkålsris, tomatsauce og lidt agurk skåret i stave som gnavergrønt.

7. Velbekomme :o)

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre