Mandelkylling med ris og lynstegt grønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 250 gramris
  • 100 grammandler
  • 1 stkæg
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg- gerne rødløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 75 gramsukkerærter
  • 1 spskøsterssauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  • 5 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 spskkarry
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Mandelkylling med ris og lynstegt grønt

I samarbejde med

3.7, Meget populær

Kylling, mandler og karry er en virkelig god kombi! Her har vi vendt kyllingefileterne i hakkede mandler og bagt dem i ovnen - helt uden fedt. Og serveret med lynstegte grøntsager, ris og karrysauce er det en sand favoritret hos rigtig mange unger. vælg gerne fuldkorn men vær opmærksom på længere kogetid. God fornøjelse :o)

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 250 gramris
  • 100 grammandler
  • 1 stkæg
  • 500 gramkyllingeinderfilet
  • 1 fedhvidløg
  • 1 stkløg- gerne rødløg
  • 300 gramgulerødder
  • 1 stkrød peberfrugt
  • 75 gramsukkerærter
  • 1 spskøsterssauce
  • 1 spskakaciehonning
  • 1 spsksoya
  • 5 dlmælk
  • 1 terninghønsebouillon
  • 2 spskmajsstivelse
  • 1 spskkarry
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  •  olivenolie

Fremgangsmåde

1. Kog risene efter anvisningen på pakken og opvarm ovnen til 200 grader varmluft.

2. Blend mandlerne fint i en foodprocessor eller en minihakker. Og ellers hakker du dem bare med din største og bedste kniv! Hæld mandlerne op i en skål og krydr godt med salt og peber.

3. Pisk ægget sammen i en anden skål og vend inderfileterne godt rundt i æggemassen. Tag nu inderfileterne op og vend dem godt rundt i skålen med mandlerne, så de er godt polstret hele vejen rundt. Læg fileterne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter, eller til de er gennemstegte.

4. Hak imens hvidløget fint, skær løget i både og del det i flager. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Vask peberfrugten, befri den for kerner og skær den i grove tern. Blancher evt. sukkerærterne, hvis det er nødvendigt. Det står på pakken. I så fald giver du dem bare 30 - 60 sekunder i spilkogende vand og tager dem op med en hulske.

5. Steg hvidløg og gulerødder i et par minutter ved høj varme i lidt olivenolie i en wok eller dyb pande. Tilsæt de øvrige grøntsager og steg videre ved høj varme under omrøring i et par minutter. Grøntsagerne skal være gennemvarme, men stadig have bid. Tilsæt til sidst østersauce, honning og soya og smag til med salt og peber. Stil grøntsagerne til side og dæk dem til - gør endelig ikke panden ren!

6. Hæld nu mælk og bouillonterning på panden og bring det i kog under omrørering. Jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i en smule vand i en kop - husk at saucen tykner, når den koger. Rør karryen ud i lidt vand i en kop og tilsæt det lidt efter lidt til saucen, mens du - eller ungerne - smager til, så den får præcist den styrke, I bedst kan lide.

7. Server de mandelpanerede kyllingefileter med ris, grøntsager og lidt karrysauce på toppen. Velbekomme :o)

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre