Mandelpanerede laksenuggets med parmesan

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 600 gramsmå kartofler
  • 200 grammandler*
  • 50 gramrevet parmesan
  • 1 stkæg
  • 400 gramlaksefileter
  •  salat efter eget valg
  • 2 stkappelsin
  • 1 stksnackpeber
  •  bagepapir
  •  salt
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

De fleste unger elsker nuggets - altså dem fra Mac'en med kylling og fritter til. Men stop lige en halv og giv disse super lækre laksenuggets et forsøg. Paneret i mandelmel og parmesan og bagt i ovnen helt uden fedtstof. De er altså ret gode, synes vores unger i hvert fald. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Kog kartoflerne møre i en gryde med saltet vand og tænd ovnen på 200 grader varmluft.

2. Giv halvdelen af mandlerne en ordentlig snurretur i en minihakker eller en foodprocessor sammen med parmesanen. Hvis ikke du har strømførende aggregater i køkkenet, så kan du også bruge en kniv i en snæver vending. Så skal du bare hakke det hele så fint som muligt. Hæld blandingen op i en dyb tallerken.

3. Pisk ægget sammen i en anden dyb tallerken. Fjern skindet fra laksen og skær kødet i mundrette bidder.

4. Vend nu laksestykkerne i først ægget og dernæst mandel- og parmesanblandingen. Læg forsigtigt stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter, til fisken kan deles i flager.

5. Lav imens en hurtig salat af skyllet salat, appelsin i tern og skyllet peberfrugt i skiver. Rist resten af mandlerne på en tør pande og hak dem groft. Drys dem over salaten.

6. Server de lækre laksenuggets med dampende varme kartofler og salat.

7. Velbekomme!

Tip

Gem et par nuggets og lidt kogte kartofler til ungernes madpakker - det er super lækkert!

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre