Mandelpaneret torsk med salat

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • Torsk og salat
  • 100 grammandler*
  • 1 stkæg
  • 225 gramtorskefilet
  • 1 stkgroft flute
  •  salat efter eget valg
  • 10 stkcherrytomater
  • 0.5 stkcitron
  •  salt
  •  peber
  •  bagepapir
  • Dressing
  • 0.25 dlolivenolie
  • 0.5 stkcitron
  • 0.5 spskakaciehonning*
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Fisk er ikke altid det letteste at få stoppet i ungerne. Men denne ret med torsk vendt i finthakkede mandler glider nemt ned - i hvert fald hos vores børn! Her har vi serveret fisken med salat og brød, men du kan også koge lidt fuldkornsris eller -pasta. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 185 grader varmluft. Hak mandlerne fint eller giv dem en snurretur i en minihakker eller foodprocessor og fordel dem på en flad tallerken. Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med lidt salt og peber.

2. Vend nu torskefileterne i æggeblandingen og derefter i mandlerne. Læg fiskestykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i 15-20 minutter. Sæt flutet i ovnen de sidste ti minutter.

3. Lav imens en hurtig dressing ved at blande olivenolie, lidt citronsaft og honning. Smag til med salt og peber. Skyl salat og tomater. Skær tomaterne i halve og bland sammen med salat og dressing. Server med de lækre torskefileter, groft flute og en citronbåd eller to til at dryppe fisk og salat med.

4. Velbekomme!

Tip

I opskriften er der beregnet 225 gram torsk til to voksne og to børn. Det svarer til en af de blå pakker med torsk fra køledisken i supermarkedet. Er I mere sultne, så husk at købe lidt ekstra fisk. Og kan du finde Svanemærket bagepapir, så vælg det. Det er uden fluorstoffer, der mistænkes for at være hormonforstyrrende.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre