Marinerede kyllingelår med stegte ris

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 2 spskakaciehonning
  • 3/4 dlsoya
  • 1/2 dleddike
  • 3 spskøsterssauce
  • 1/4 dlolivenolie
  • 10 stkkyllingelår
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 125 gramchampignon
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 stkæg
  • 20 gramsmør
  • 150 gramfrosne ærter
  • 400 gramkolde kogte ris
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
= Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Aftensmad

Marinerede kyllingelår med stegte ris

I samarbejde med

3.6, Meget populær

Kyllingelår en favorit hos de fleste børn, og de bliver ikke mindre gode at blive lynmarineret og serveret med stegte ris som i denne opskrift.

Portioner

2
2

Ingredienser

  • 2 spskakaciehonning
  • 3/4 dlsoya
  • 1/2 dleddike
  • 3 spskøsterssauce
  • 1/4 dlolivenolie
  • 10 stkkyllingelår
  • 2 stkløg
  • 300 gramgulerødder
  • 125 gramchampignon
  • 1 stkgrøn peberfrugt
  • 2 stkæg
  • 20 gramsmør
  • 150 gramfrosne ærter
  • 400 gramkolde kogte ris
  •  salt
  •  peber

Fremgangsmåde

1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft. Bland honning, 4 spsk. soya, eddike, 1/3 af østerssaucen og 1/4 dl olivenolie sammen i en skål. Hvis honningen er for tyk til at røre ud, kan du give marinaden 10 sekunder i mikroovnen. Husk, at du ikke må sætte skåle af melamin og hård plast i mikroovnen. Hæld marinaden i en pose sammen med kyllingelårene. Luk posen og gnid marinaden ind i kyllingelårene. Lad lårene marinere i køleskabet så længe du har tid - minimum 10 minutter.

2. Hak løgene. Skær de skrællede gulerødder, vaskede champignoner og peberfrugten befriet for kerner i mundrette bidder. Stil det til side.

3. Klip hul på posen og hæld marinaden i en kasserolle. Placer kyllingelårene på en bagerist, krydr med salt og peber og steg dem i ovnen i ca. 20-30 minutter, indtil de er gennemstegte. Tag fire kyllingelår fra og opbevar dem i køleskabet til næste dag.

4. Mens lårene er i ovnen pisker du æggene sammen. Steg dem til røræg i en wok eller dyb pande og stil til side. Smelt nu smørret på panden. Tilsæt alle grøntsagerne og steg, til de har fået lidt farve. Tilsæt de kolde ris og steg videre i ca. 5 minutter. Hæld 2 spsk. soya og 2 spsk. østersauce over risene og rør godt men forsigtigt, så de ikke bliver smattede. Smag til med salt og peber og evt. lidt mere soya og østerssauce. Vend til sidst røræggene i risene.

5. Kog nu marinaden i et par minutter, mens du rører, til den tykner og har konsistens som sirup. Hæld marinaden over kyllingelårene og server med de stegte ris. Velbekomme :o)

Tip

Der er beregnet to kyllingelår pr. voksen og et pr. barn. De sidste fire er tænkt til brug i madpakkerne eller aftensmaden dagen efter. Hvis ikke du har en rest ris tilovers fra ugens aftensmad, kan du sagtens koge og stege dem, når du laver kyllingelårene. Dog skal de være kolde, inden du steger dem, da de ellers bliver for klistrede.

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre