Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
25 min
0 min
Nem aftensmad med marmoreret filet, danske kartofler, flødesauce, kogte kartofler og syltede rødløg. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 800 gramkartofler
- 1 stkmarmoreret filet med marinade
- 450 gramgrønne bønner
- 1 dlvand
- 2.5 dlmadlavningsfløde 4 %
- 1 terninggrøntsagsbouillon
- 0.5 spsktørret timian
- 50 gramsyltede rødløg
- salt
- peber
- olivenolie
- majsstivelse
Fremgangsmåde
1
Skyl og skrub kartoflerne og kog dem møre i saltet vand - det tager ca. 10 min. med nye kartofler. Er kartoflerne meget store, så skær dem i mindre stykker.2
Varm en pande op med lidt olivenolie. Brun og tilbered den marinerede svinefilet som anvist på pakken. Sørg for at få al marinaden i posen med.3
Kom bønnerne i en gryde og kog dem i ca. 5 minutter.4
Når kødet er tilberedt skal det hvile. Lad marinaden være på panden og tilsæt 1 dl vand sammen med fløde, smuldret bouillon og timian. Tilsæt også skyen der trækker ud af kødet, mens det hviler. Varm saucen op under omrøring og smag til med salt og peber. Er saucen for tynd, så jævn den evt. med lidt majsstivelse rørt op i vand.5
Server den lækre filet skåret i tynde skiver med kartofler, sauce, kogte bønner og syltede rødløg som tilbehør. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til skrubbe kartoflerne. De kan også dække bord.
* Med Mambenos madplaner koster aftensmaden 25 kr. per. portion i gennemsnit for en familie på fire personer. Det er ca. 35% billigere end portionsprisen for aftensmad i en gennemsnitsfamilie.
Besparelsen er beregnet ud fra det gennemsnitlige madforbrug i en familie på fire ifølge Forbrugerundersøgelsen 2022 fra Danmarks Statistik.