Marokkansk veggie harissa med søde kartofler

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 1  stkløg
  • 500 gramkartofler
  • 300 gramgulerødder*
  • 300 gramsøde kartofler
  • 1 spskpaprika
  • 0.5 spskspidskommen
  • 0.25 spskstødt kanel
  • 0.5 spsktørrede koriander
  • 2 dåsehakkede tomater
  • 1 dåsekikærter
  • 1 dlvand
  •  sukker
  • 1 terninggrøntsagsbouillon
  •  fuldkornstortillas
  • 3 stktomater
  • 0.5 stkagurk
  • 0.5 stkløg
  • 1 pottebredbladet persille
  •  salt
  •  peber
  •  olivenolie
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Vi har lavet en smagsfuld og børnevenlig vegetarret, der er en klassiker i det marrokanske køkken: Veggie harissa med kartofler, søde kartofler, gulerødder og kikærter, der bliver serveret med lune wraps. Du skal ikke lade dig forskrække af den lange ingrediensliste - retten er nem og enkel at lave. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Pil løgene, skræl kartofler, gulerødder og søde kartofler og skær alle grøntsagerne i grove tern og steg dem i lidt olivenolie i en gryde.

2. Tilsæt paprika, spidskommen, kanel og koriander og steg videre i fem minutter. Tilsæt de hakkede tomater, drænede kikærter, vand, ca. 1 spsk. sukker og grøntsagsbouillon.

3. Lad det det hele simre i 15 min. til kartoflerne er møre og smag til med salt og peber.

4. Skyl og skær imens tomat, agurk, bredbladet persille og løg i små tern. Vend dem med olivenolie og lidt salt og peber.

5. Lun wrapsene i ovnen, mikroovnen eller på en pande og server retten i dybe tallerkener med salat og lune wraps, der kan brækkes i stykker og bruges som "ske". Og er du til stærk mad, så giv en et skud chili på toppen.

6. Velbekomme!

Tips

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrælle grøntsagerne og skære dem i grove tern. De kan også smage sovsen til, da det måske er lidt anderledes smage end de er vant til. De kan også skære tomater og agurker i små tern.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre