Max 15 min.: Frikadeller af medister med brun sovs, kartofler og gnavergrønt

Ingredienser

( 2 voksne og 2 børn )

  • 650 gramsmå kartofler
  • 500 grammedisterpølse
  • 400 gramgulerødder*
  • 2 stkæbler
  • 410 gramfærdiglavet brun sauce
  •  smør
  •  olivenolie
  •  salt
  •  peber
Føj til indkøbsliste
Føj til madplan
* = Godt at vide - klik på ingrediensen
= Få opskriften - klik på ingrediensen

Så bliver det ikke nemmere! Lynhurtige frikadeller lavet af fyldet fra medister. Serveret med små kartofler, færdig brun sovs og gnavergrønt. God fornøjelse!

Fremgangsmåde

1. Skyl eller skrub kartoflerne og kog dem i saltet vand til de er møre - det tager 10-12 minutter med små danske kartofler.

2. Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud, som formes til små kødboller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dem på panden med en blanding af smør og olie. Steg dem til de er gennemstegte og er blevet smukt gyldne på toppen.

3. Skræl gulerødderne og skær dem ud til stave. Skyl og skær æblerne i både.

4. Opvarm sovsen i enten en gryde eller i mikroovnen.

5. Servér de lynhurtige små deller med sovs, kartofler og gnavergrønt. Velbekomme!

Tip

Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skrubbe kartoflerne og skære æbler og gulerødder til gnavergrønt.

Dine personlige noter til opskriften

Tilføj noter til opskriftprint Gem

Del dine tips og kommentarer til opskriften med andre