Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
Lynhurtig, lækker og sommerlig aftensmad med grillpølser og kartoffelsalat med hjemmelavet pesto og radiser. Hertil skoleagurker. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 1000 gramnye kartofler
- 400 gramgrillpølser
- 12 stkradiser
- 1 posesnackagurk
- 1 pottefrisk basilikum
- 1 fedhvidløg
- 0.5 dlolivenolie
- 40 gramgræskar- eller solsikkekerner
- 0.5 stkøkologisk citron
- salt
- peber
- ketchup
Fremgangsmåde
1
Skrub eller skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 5-10 minutter. Er der forskel på kartoflernes størrelse, så skær de største kartofler i mindre stykker, så de alle får samme kogetid.2
Hæld vandet fra kartoflerne og overhæld dem med koldt vand, så de køler af. Skær dem herefter i skiver og stil til side. Grill pølserne på grillen - eller steg dem på en pande.3
Skyl radiserne og skær dem i både. Skyl skoleagurkerne og skær dem i halve.4
Klip basilikumsbladene af stilkene og skyl dem. Det gør ikke noget, at der kommer lidt stilke med. Hæld dem i en høj beholder sammen med hvidløg, olie, græskar- eller solsikkekerner og saften fra en citron - ca. 1 spsk.5
Blend med en stavblender og smag til med salt og peber og smag til.6
Vend de afkølede kartofler sammen med pesto og radiser.7
Server pølserne med kartoffelsalat, agurkestave og ketchup. Velbekomme!Tip
Opgaver til mindre børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at skære radiser i stykker og halvere agurkerne.