Sådan! Opskriften er nu føjet til din indkøbsliste.
Du skal være logget ind for at bruge medlemsfunktionerne på Mambeno. Er du endnu ikke medlem, kan du prøve Mambenos populære madplaner helt gratis og uden binding i 30 dage.
Lidt om opskriften
I samarbejde med
Køkkentid
15 min
Ventetid
0 min
En hurtig og lækker juleopskrift med juledeller lavet af farsen fra en julemedister som vi serverer med brunede kartofler og færdig grønlangkål. God fornøjelse!
Portioner
Ingredienser
- 500 gramjulemedister
- 850 gramkartofler på glas
- 100 gramsirup
- 50 gramsmør
- 700 gramfærdig grønlangkål
- olivenolie
- salt
- peber
Fremgangsmåde
1
Klip hul i den ene ende af medisterpølsen og klem små frikadeller ud, som formes til små deller. Fugt hænderne med lidt vand, hvis farsen hænger fast i fingrene og steg dellerne på panden i en blanding af smør og olie.2
Hæld vandet fra kartoflerne og tør dem i et rent viskestykke. Hæld sirup på en pande sammen med smørret og tænd på middel varme.3
Når massen er jævn, tilsætter du kartoflerne og skruer lidt op for varmen, mens du rører forsigtigt, så massen bliver jævnt fordelt. Efter 5-10 minutter begynder sukkeret at sætte sig på kartoflerne, og de er færdige.4
Hvis ikke alt smør og sirup hænger fast på kartoflerne, så kan du hælde resten i en skål og servere ved siden af.5
Opvarm grønlangkålen i enten en gryde eller i mikroovnen.6
Servér de lynhurtige små deller med grønlangkål og brunede kartofler. Velbekomme!Tip
Opgaver til børn i køkkenet: Lad dine børn være med til at røre i de brunede kartofler - pas på sukkerblandingen ikke sprutter.
Børnene kan ogå dække bord.